مقاله معاد در قرآن و روایات

مقاله معاد در قرآن و روایات مقاله معاد در قرآن و روایات

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 11 KB

تعداد صفحات : 21

بازدیدها : 246

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

مقاله معاد در قرآن و روایات

مقاله معاد در قرآن و روایات

فهرست

مقدمه

1-1. اصل معاد و جایگاه آن در معارف اسلامی

1-2. ایمان به معاد و اثرات آن

1-3. اقرار به معاد

2- ماهیت مرگ و خواب

3- برزخ از دیدگاه كتاب و سنت

برزخ از نظر فرهنگ ها

برزخ از نظر عقل و وحی

برزخ از نظر مصریان

4- شفاعت

مفهوم شفاعت

نفی شفاعت باطل و اثبات شفاعت حق

========================

اصل معاد و جایگاه آن در معارف اسلامی:

یكی از اصول اعتقادی دین اسلام، اصل معاد است. بنابراین اصل، همه انسان هایی كه در این عالم به دنیا امده و رفته اند و از این پس می آیند و مدتی زندگی می كنند و می‌روند، همه و همه در جهان دیگری زنده شده و در دادگاه عدل الهی حاضر می شوند و به پاداش یا كیفر اعمال خود می رسند: یا به بهشت می روند و یا روانه دوزخ خواهند شد و در هر حال از یك حیات ابدی برخوردارند.

ایمان به این اصل شرط مسلمانی است و اگر كسی این ایمان را از كف بدهد و عالم آخرت را انكار كند از زمره مسلمانان بیرون است.

همگی پیامبران الهی- از آدم تا خاتم- پس از اصل توحید، اصل معاد را بیان می كرده مردم را به ایمان و اعتقاد به حیات اخروی می خواندند.

ایمان به معاد و اثرات آن:

هرگونه اعتقاد و برداشتی، خواه ناخواه در رفتار انسان مؤثر است. چنانچه اعتقاد درست باشد اثرات آن سازنده وگرنه واكنش های منفی در رفتار آدمی خواهد داشت.

ایمان همان باور قلبی و درونی است و در صورتی كه برخاسته از علم و آگاهی باشد، می تواند اثرات شگرفی بر رفتار فرد و جامعه بگذارد. بنابراین وهم به معاد یا شك به معاد بلكه ظن و علم به معاد، در صورتی كه همراه با ایمان نباشد، نمی تواند منشأ تحول در انسان گردد.

...

قرآن كه عالی ترین و اطمینان بخش ترین منابع معرفت به شمار می رود، درباره برزخ تعبیرات متفاوتی دارد و به شكل های گوناگون سخن گفته است؛ گاه به صورت عكس العمل انسان ها پس از مرگ و درك عالم برزخ، آن را بیان می كند و واكنش های متفاوتی را خاطر نشان می سازد در این آیات گفتار مردم عادی و عكس العمل منكران خدا، ظالمان و جنایتكاران و مؤمنان و شهدا- پس از مرگ- كاملاً فرق دارد. نظر شهید در قالب پیام و اظهار شادمانی مطرح شده و مقام و موقعیت خود را در برزخ بازگو می‌سازد. به هر حال این آیات به وجود برزخ و بقای روح حكایت دارد.

برزخ از نظر فرهنگ ها:

بعضی از متفكران كه معتقدند در برزخ عذابی جز حسرت و اندوه وجود ندارد، برزخ را سدی بین اعمال و نتایج آن می دانند. عده ای می گویند برزخ سدی برای عدم بازگشت به دنیا و مانعی برای رسیدن به آخرت- پیش از قیامت است.

برخی به دلیل این كه در آن وضع زندگی نه جنبه معنوی خالص دارد و نه مادی محض و فقط بعضی از لوازم مادی همچون شكل و مقدار آن چه از اعراض شمرده می شود وجود دارد، برزخش گفته اند. عالم برزخ در واقع نمونه و مثالی از حیات اخروی و تتمه زندگی دنیوی است و در اصطلاح مذهبی ها به نقطه مرزی بین دنیا و آخرت گفته می‌شود.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید